ALBUMSLÄPP ATT SE FRAM EMOT

Skribent: Emma Thimgren


2019 är ett år fyllt av spännande releaser. Equalizers Emma Thimgren listar de hon ser mest fram emot.


SKY FERREIRA

Det var sex år sedan Ferreira släppte sitt debutalbum. Efter det har krångel med de skivbolag hon legat på gjort att ny musik fått vänta. I mars släpptes dock första singeln från det kommande albumet som ännu inte fått något releasedatum. Downhill Lullaby är ett tvärt kast från den musik hon släppt innan, så det ska bli intressant att få höra om resten av albumet kommer hålla samma dova och melankoliska ton.


HALSEY

En av de mest intressanta artisterna på den amerikanska popscenen är Halsey. Hennes senaste skiva kom 2017, det har dock kommit en mängd singlar i olika samarbeten efter det. Om hennes senaste singel Without You säger något om kommande musik så är det ett lite mörkare och allvarligare sound, hursom är jag övertygad att det kommer låta lika bra som det hon släppt innan.


Foto: Rob Ball - Wireimage

DUA LIPA

I princip varje låt popsensationen Dua Lipa gör blir listettor så jag förväntar mig inget mindre än en bombastisk hitkavalkad av nästa skiva. Det följer upp det självbetitlade debutalbumet som släpptes för två år sedan. Exakt när det kommer är oklart, men någon gång i slutet av året har hon sagt, så det är ett tag kvar.


Foto: Rise FM

CHARLI XCX

Mästerproducenten som spenderar mer tid bakom spakarna för andra artister ska nu äntligen komma med egen ny musik. Det blir det första albumet på två år. Trots att hon skriver och producerar grym musik till andra artister tycker jag ändå att hon är som bäst när hon gör låtar till sig själv. Jag hoppas att det blir ett album där hon själv får ta plats, nu räcker det med collabs.Foto: Mark Seliger

MILEY CYRUS

När artisten som redan har hunnit ha fler karriärsvängningar än Madonna ger ut ny musik vet man aldrig vart det kan landa. Både stilarna och kvalitén på musiken som släppts de senaste åren har varierat kraftigt. När Miley är bra är hon väldigt bra, men när hon är dålig är hon också extremt dålig - som den psykedeliska grötiga röran Miley Cyrus & Her Dead Pets hon gav ut själv. Hippemelodramat Younger Now som kom efter det var heller inte speciellt överväldigande, men jag hoppas att hon med den nya skivan hittar tillbaka till det kraftfulla i Bangerz-albumet.


Foto: Billboard.com

MARK RONSON

Musikoraklet som skrivit och producerat de bästa skivorna i musikhistorien, som Back to Black av Amy Winehouse, ska nu släppa en till egen skiva. Jag tror att få har missat den första singeln Nothing Breaks Like a Heart han gjorde tillsammans med Miley Cyrus. Efter det har han släppt Late Night Feelings med Lykke Li, och baserat på det lilla vi redan sett kommer den här skivan säkerligen bli en tidlös klassiker.


Foto: Narcity

RIHANNA

Det har ryktats ett tag att Rihannas nionde album kommer släppas i år. När det gäller Rihanna vet man aldrig, eftersom hon har en tendens att skjuta upp ny musik i oändlighet, men hon har själv bekräftat i sociala medier att skivan kommer det här året. Rihanna går från klarhet till klarhet, så det är klart att det här är ett album att se fram emot och förhoppningsvis fortsätter det i samma spår som senaste skivan ANTI som nu är tre år gammalt.Foto: Altpress

NASTY CHERRY

Det är inte bekräftat att det kommer ett album i år och bandet har precis släppt sin debutsingel, men med tanke på den hype de har byggt upp runt sig har jag svårt att tro att de inte vill smida medan järnet är varmt. Bandet har producenter som Charli XCX bakom sig och första singeln Win var ett oerhört starkt första smakprov.


Foto: Billboard.com

GRIMES

Elektroalien Grimes släpper sitt femte album Miss_Anthrop0cene som enligt henne själv kommer ha mer av ett metal sound än synth. Hon har sagt att det är ett konceptalbum om den antropomorfiska gudinnan av klimatförändringar. Målet är att göra klimatförändringar mindre abstrakta genom att kunna personifiera dem i en gud. Den beskrivningen är för trippy för att inte vara bra.


Foto: Variety

VAMPIRE WEEKEND

Ultimata feelgood-musikmakarna ska äntligen släppa en ny skiva efter ett uppehåll på sex år. Det har redan kommit smakprov i form av ett par singlar och en EP, frontfiguren Ezra Koenig har också sagt att de kommer fortsätta släppa låtar tills albumet Father of the Bride släpps i sin helhet 3 maj. Som innan är musiken en blandning av indierock och barockpop och de är mer än välkomna tillbaka.Foto: The Fader

CARDI B

Den skandalomsusade rapparen, som får svara på mer frågor om sitt privatliv än sin musik, ser ut att fortsätta sin tradition med ett album per år. Hon har sagt att hon är inställd på att släppa det fjärde albumet runt samma tid som det förra, vilket betyder att det borde komma snart eftersom Invasion of Privacy släpptes i april. Hittills har en singel kommit, Money, och resten av albumet lär bli lika bra.


#EQUALIZERMAGAZINE

#Albumsläpp

#Merkultur