Att vara ensam

Uppdaterat: 11 mars 2020

Skribent: Josse Borgenfalk


Foto: Selma Kaplanoglu


Själv utan dig, sitter jag och tar mig igenom dagarna tills det inte känns lika jobbigt. Jag trivs ju själv, egentligen. Men så fort jag varit med dig och du gått är kontrasten att vara själv tråkig och gnagande. Men när jag tagit steget bort från detta och är själv, då är ensamheten något fint som gör att jag växer Då kan jag vara, tänka, skriva och andas. Och just när jag är där utanför tänker jag, Att kärlek inte ska kännas sådär. Av trygghet stannar jag kvar, trots att det gör ont mestadels av tiden och ingenting kan byggas upp. Jag fastnar ofta i samma fälla, det gör det hela så svårt för mig

Tänk så dör vi imorgon? Vi kan ju lika gärna vara tillsammans en natt till..

För att vara trygg är det enda jag tror jag har ibland. I en läskig och kall värld, tappar jag all menig och allt som är destruktivt med oss eller inte bra för mig känns så långt långt borta i stunden då världens alla hemskheter omfamnar mig. Nästa dag när jag vaknar, vaknar jag med en ny energi. Hoppas att jag idag kan vara modig gentemot världen och för mig själv