HEEDS gör dig till huvudkaraktären i en film

Uppdaterat: 16 nov. 2021

Text: Annabelle Nowak Bråberg

Bild: Press


Det finns artistbeskrivningar och så finns det artistbeskrivningar. Avsnittet ”om” på Spotify är något ökänt som PR-mecka av humblebrags. På kul läser jag segmentet då och då - bara för att blir överöst av strategiska lovord ihopklistrade av skivbolagsmänniskor. För mystiska artister lämnas rutan tom i medvetet statement. Och så finns personligheter som HEEDS.


Stockholmsbaserade indie-artisten har fattat grejen. Ett självklart, ödmjukt artisteri spiller över och in i lyssnarens hjärta. Auran återfinns i sättet hon beskriver sitt senaste släpp: som att mottagaren ska känna sig som huvudkaraktären i en film. Det funkar på mig. Låten - don’t forget about me - är en till pricka tonsatt kärleksvisa med pianoklang som gör allt annat än att eka ut i glömska. Lyriken är bitterljuv och målar i 64 BPM soundtracket som fulländar vemodiga sensommarnätter (när du med tunga steg traskar över Skanstullsbron, pillrar in hörlurarna i öronen och suckar för att du inte fick med dig någon hem, samtidigt som promenaden i soluppgången är ganska fin ensam).


Sätt på don’t forget about me en ljummen augustikväll och glöm för en stund att dagarna blir mörkare. Klamra fast i sommaren in i det sista och anamma känslan av att vara en filmisk huvudkaraktär. Troligtvis klarnar insikterna lika skarpt som de HEEDS beskriver i om-avsnittet.


Lyssna (och läs!) på Spotify, Apple Music och Tidal.