"HJÄLP, HUR ORKAR JAG KÄMPA VIDARE!?"#Politiskt utmattad!

Skribent: Mona Monasar

 

Känner du lite som jag: att allt tjat om politik och världsläget har tröttat ut dig. Fått dig att känna dig värdelös, maktlös? Då har du kommit till rätt ställe!

Här får du tre enkla tips för hur du orkar ta dig upp ur sängen, trots att det kanske känns som att hela världen brinner upp.


#1 Hitta en grupp människor som har samma engagemang som du, men som även fattar att du är less. Detta kan lättast göras via närmsta lokala aktivistgrupper, exempelvis clowner mot rasism, skateande pensionärer eller den lokala partipolitiska kvinnogruppen. Vilken fråga de brinner för spelar inte lika stor roll, så länge du får chans att ventilera dina tankar, känslor och erfarenheter.


#2 Ta fram ett block och en penna, skriv ner varför du fortfarande bryr dig. Skriv ner varför du aldrig ska sluta bry dig. Och om du börjar tvivla på att det du tror på har betydelse, gå tillbaka till dina anteckningar och läs högt. Världen behöver dig!


#3 Ät glass, skratta med vänner, ut och bada i sommar, sträckkolla nya säsongen av Orange is the New black. Solen går även upp imorgon.
Snabbintervju med Nadifo Ahmed (pre-valet)


1. Hur känner du inför valet?

- Helt ärligt så känner jag mig lite nervös. Inte för vilket parti som kommer bli störst eller så, utan mer som en oro för om man kommer att välja rätt. Speciellt när det nu känns som att nästan ALLA partier mer eller mindre är ganska lika.


2. Har du en överlevnadsstrategi för det?

- Läsa på mer, kolla upp hur olika partier ställer sig till olika sakfrågor som jag känner är ganska viktiga nu.


3. Vad är din frigörelse, vad lättar på ditt sinne gällande livet/politik osv

- Titta på serier och fokusera på allt det positiva runt omkring mig.


#EQUALIZERMAGAZINE

#Perspektiv

#PolitisktUtmattad