ILIC Släpper nytt

Uppdaterat: 17 aug. 2020

Skribent: Annabelle Nowak Bråberg


Med visionen att låta magkänslan leda släppte 22-åriga Lundartisten ILIC låten Don’t You tidigare i sommar. Gästar gör YiGZAW och för produktionen står Gabriel Ottosson.


Låten handlar om myntets båda sidor i en kärlekshistoria; ILIC sjunger om att bli lämnad, och YiGZAW om hur det är att vara den som lämnar. Resultatet blir en stor igenkänningsfaktor i den melankoliskt catchiga hooken.


“Jag hör, känner och sedan väcker jag det till liv”

“Allt ligger i melodin och känslan den medför till mig som artist. Jag hör, känner och sedan väcker jag det till liv”, säger ILIC som skrivit egna texter sedan barndomen. Redan då om brustna hjärtan. “Mycket av texterna handlade om olycklig kärlek, då jag var rädd för att komma ut som lesbisk för nära och kära”. För ILIC är det extremt viktigt att belysa och visa på representation med sin musik kring ämnet. “Jag vill att lyssnarna ska kunna njuta av musiken, veta att det kommer från ett HBTQ+ perspektiv”.


Förlora dig i drömsk rytm och dagdrömmandet om trasiga relationer till tonerna av Don’t You ft. YiGZAW. Hittas på Spotify och iTunes.

Bild: Gabriel Ottoson.