RECENSION, del 0:"Serievintern har kommit"

Uppdaterat: 13 mars 2020

Skribent: Lova Rudin

geekculture.co

Sex veckor till ett

liv ska lyckas att levas

sans Game of Thrones – hur?


Hej och varsågod för en fantastiskt haiku om den största frågan i mitt liv just nu. Att just det här är den största frågan i mitt liv säger en del: jag har varken boende eller studieplaner för hösten, men det känns som en baggis i jämförelse med den stundande tomheten som väntar efter att seriernas serie tar slut om sex veckor. Hur ska ett liv lyckas levas utan Game of Thrones?


Jag älskar Game of Thrones. Älskar. Jag har sett alla avsnitt minst 3 gånger, och nu såg jag hela serien från början till slut på tre veckor. Galet kanske ni tycker, rimligt tycker jag. GoT är helt enkelt bra. Varför har jag så här passionerade känslor kring just den här tv-serien? För att den har allt. Dynamisk dialog, karaktärer med sådant djupt att man kan drunkna i dem alla, sinnessjuka vändningar, drakar?! Och nu ska allt ta slut om sex avsnitt. Det är med skräckblandad förtjusning som jag möter den åttonde och sista säsongen, som släpps på HBO kl 03.00 måndag morgon. Här kommer mina spaningar inför säsongen:


Vad jag hoppas kommer hända: Att Sansa får sitta på järntronen. Hon vill styra, hon är bra på spelet och hon är precis lagom mycket savage för att delen av mig som hejar stenhårt på Cersei ska tillfredställas. Jag hoppas också att Daenerys dör – Sorry not sorry. Jag vill att Jon och Tyrion ska rida på drakarna (för ja – Tyrion är också egentligen en Lannister).


Vad jag tror kommer hända: Alla dör. Jag fattar inte hur de ska överleva. Dessutom finns det teorier djupt nere i redditträsket som hävdar att The White Walkers är de goda som kommit för att befria jorden från de hemska människorna – och människorna är indeed hemska i GoT.


Det enda jag faktiskt bryr mig om ska hända: Att Arya och Jon återförenas. Och Arya och Gendry. Och Arya och The Hound (ja, jag är svag för sentimentalitet SUE ME). Jag kommer också gå sönder lite i själen om inte Brienne och Tormund haffar. Jag vill ha monsterbarnen!!

hbo.com

För att hantera den stundande krisen, och för att få en ursäkt att låta den här helt otroliga serien ta upp ännu mer plats i min vardag än den redan gör, ska jag här i Equalizer skriva en serie minirecensioner/en logg över mina försök att överleva det svarta hål som seriens slut kommer skapa i mig. Varje tisdag kommer den (även om jag självklart ser avsnitten redan klockan 03:00 när de släpps) och jag lovar er följande innehåll:

  • En kort och koncis recap. Eller ja, en recap. Jag kan inte lova så mycket om kortheten mer än att jag ska försöka!!

  • Mina bästa teorier inför forsättningen och mina deepest darkest reddit-dykningar

  • Uppdateringar på min livskris och tomhetshantering. Kul va???

  • Framförallt: en välskriven och finkulturell HAIKU om varje avsnitt.

Serievintern har kommit. Nu överlever vi den tillsammans.

Se trailern till säsong åtta här!


#EQUALIZERMAGAZINE

#GameOfThrones

#GoT