Romantiserat midsommartöcken

Uppdaterat: 1 sep. 2020

Bild och text: Selma Kaplanoglu, @s3lmas

Så här ser min romantiserade inre synbild av midsommar ut – blommig, drömsk och mjuk. Men hur den faktiskt kommer se ut på fredag, har jag ingen aning om. Midsommarafton 2020 blir inte riktigt som vi tänkt oss. Efter denna turbulenta vår är det nog ingen som förväntar sig det, men det är ändå något ironiskt i att en av våra främsta traditioner ej kommer kunna firas traditionsenligt i år.


Jag vet som sagt inte vad jag ska förvänta mig. Snapsvisor med farmor via zoom och dans runt en stång med lämpligt avstånd till kusinen, kanske. Min bild av fredagen är insvept i ett töcken.


Jag inväntar midsommarafton med ambivalenta känslor, men tänker ändå hoppas på att den på något sätt blir lika blommig, drömsk och mjuk som i mitt huvud. Eller så blir det spöregn som alla andra år. Det blir nog bra ändå.