Släpp: Izza Gara - You’re doing something

Uppdaterat: 17 maj 2021


Skribent: Olivia O Merenius

Foto: Eric Marquez


År 2020 debuterade artisten Izza Gara med låtarna Sweet Drug och Yours. Hennes nya singel Youre doing something finns nu ute i världen och den gör verkligen någonting med sina lyssnare. Redan de första sekunderna är som en musikalisk meditation som förtrollar direkt. Hennes mjuka röst har fått många av oss lyssnare att luta oss tillbaka, njuta och drömma oss iväg till en annan värld.

Izza Gara är artist och låtskrivare inom Alternative Pop/R’n’B och har även en karriär som dansare. Dansen var ingången till musiken och hon har jobbat och utövat dans i bland annat Göteborg, Stockholm, Berlin och New York. Detta använder hon nu som verktyg i sitt artisteri. Hittills har hon släppt tre singlar independent och ryktet säger att vi i slutet av 2021 kanske även får ta del av en EP.

Låten Youre doing something har artisten själv skrivit och den handlar om att bli sårad men samtidigt vara kvar i ett förhållande. Den visar baksidan av en relation - som till utsidan kan se fin ut. Hon skrev låten 2019 och den har sen dess följt med henne genom åren. Under 2020 bestämde hon sig för att göra låttexten till verklighet och nu finns den ute för oss lyssnare att ta del av. Bakom musikproduktionen står Stockholmsproducenten Sixten som även producerat Izza Garas andra singel Yours. Ackorden för Youre doing something framtogs av Victor Axelsson.


Foto: Eric Marquez

– Att skapa låten blev som terapi för mig. Genom att få ner allting på papper kunde jag processa att jag blev så pass sårad, säger hon.


Equalizer fick möjligheten att ställa frågor till artisten om låten, kreativt skapande i en pandemi och hennes eget artisteri.


Vad är inspirationen till Youre doing something? Hur kom den till?

- Jag har aldrig skrivit en låt så här snabbt. Jag bara sjöng det jag kände över musiken. Den var lätt att skriva, eftersom att känslorna och orden fanns inom mig och bara ville ut.


Hur skulle du beskriva dig själv som artist?

- Jag skulle nog beskriva mig själv som ärlig, naken och soft haha!


Hur har det varit för dig att skapa musik i denna pandemi?

- Jo, men det har varit upp och ner. Just nu har jag inget flow över huvud taget och brist på skrivmotivation men det går i perioder. Men det har funnits mer utrymme för självreflektion vilket jag tror gynnat min konstnärliga utveckling. Så both good and bad.


Vad är framgång för dig och är det något du strävar efter?

- Svår fråga... Får fundera på denna.


Sista frågan, om du skulle beskriva din musik med en färg, vilken skulle det då vara?

- Limegröööön!


Izza Gara, you’re doing something. Du sätter oss i en musikalisk trans och lämnar oss i ett stadie av välbefinnande och lugn. Tack för att du delar med dig av din konst.


Följ Izza Gara här:

Spotify: Izza Gara

Instagram: @izzagara

Youtube: Izza Gara