Släpp: Klara Zangerl - Trial Day

Uppdaterat: 5 mars 2021


Skribent: Olivia O Merenius

Foto: Jesper Smeding


Artisten Klara Zangerl är tillbaka med ny musik. Med poetiska texter och kreativa melodier fängslar hon lyssnaren på bara några få sekunder. Nu är hon här med smakprovet Trial Day från den kommande EPn.


Klara Zangerl debuterade år 2018 som soloartist med EP:n Yes. De tre låtarna There, Yes och Indistinct har artisten själv producerat och skapat. Under det händelserika 2020 fick vi utöver nyheter kring pandemin höra från artisten igen, då med låten Mars 2022. Nu under 2021 är hon tillbaka med låten Trial Day som är en del av hennes nästkommande EP och hon beskriver låten såhär:

"Trial Day är en något ironisk skildring av hur en tenderar att medvetet och omedvetet döma andra, vilket vanligtvis resulterar i att man själv blir dömd. Idag lever väldigt många bakom en skärm och man vill presentera en felfri version av sig själv utåt. Det är en skum värld där ens inre värld lätt bortprioriteras. Personligen tror jag att om man vänder sin energi inåt och istället jobbar på att själv förbättras, så kommer det att reflekteras mycket starkare utåt."

Under tre minuter och tio sekunder får vi följa Trial Days melodiska resa som tar oss genom soul, R&B och pop. Som lyssnare går tiden snabbt och man överraskas ständigt över de konstnärliga och vackra valen som tagits i skapandet. Låten lämnar en peppad och redo för Trial Day.


Följ Klara Zangerl här:

Spotify: Klara Zangerl

Instagram: @klarazangerl

Youtube: Klara Zangerl