Släpp: Maybe släpper debutsingeln "Damned If We Do"

Uppdaterat: 7 mars 2021


Skribent: Lisa Levedahl

Foto: Sandra Thorsson

Artisten Maybe släpper idag sin debutsingel ’Damned If We Do.’ Maybe skildrar känslan av en vänskapsrelation som egentligen har ytterligare en dimension. Det gör hon med både textrader och melodi som är uttrycksfulla och känns i hjärtat, pop när det är som bäst. Bakom namnet Maybe finns 26-åriga Moa Micheli från Stockholm. Equalizer har pratat med henne om släppet, artistdrömmar och om att följa sin egen väg.


Berätta lite om låten!

- Jag skulle nog säga att Damned If We Do handlar om en vänskapsrelation som kanske egentligen är någonting mer. Om känslor som legat och puttrat ett tag och som tillslut exploderar. Att stå inför ett val om att satsa på kärleken men då riskera att förlora sin bästa vän eller att ha kvar den där vänskapen men då istället kanske alltid undra "tänk om?".


Vad betyder den här låten för dig?

- Den här låten betyder sjukt mycket för mig! Den är ju startskottet för Maybe och för mig att sjunga på engelska. Jag har tidigare sjungit på svenska men också varit låtskrivare i flera år. Sen har jag i hemlighet sparat låtar som jag inte har velat ge bort till någon annan, bland annat Damned If We Do.

Foto: Sandra Thorsson

Maybe berättar vidare:

- Officiellt la jag nog tanken om att bli artist på hyllan för typ 5 år sen. Men drömmen har väl levt kvar på nåt sätt och det blev så jäkla tydligt när jag såg den där mappen med alla låtar jag sparat genom åren. Jag kom till en punkt när jag kände att "De här låtarna kan ju inte ligga på en hårddisk och skräpa i resten av mitt liv!


Vad har varit viktigt för dig i din kreativa process?

- Något som varit viktigt för mig med det här projektet - med Maybe - har varit att inte ta det för seriöst. Musik är kul, att skriva musik är kul. Det har varit viktigt för mig att komma ihåg varför jag gör det. Jag tror att det var det jag gjorde fel för typ 5 år sen och att det var det som fick mig att ruttna tillslut. Jag brydde mig mer om vad som var inne, vad andra tyckte och tänkte och gillade än på vad jag själv tyckte var bra och gick igång på. Och det där skiter jag ju i idag. Idag gör jag musik som JAG älskar och jag gör det för min EGEN skull.


Vad kan vi vänta oss nu efter singelsläpp?

- Jag släpper en EP i maj om allting går som det ska *fingers crossed* men det blir nog en singel till redan nästa månad! Sen har jag faktiskt redan börjat på det som ska bli EP nummer två. Såååå häng med haha!

Lyssna, känn och njut!

Följ Maybe här:

Instagram

Spotify