Släpp: Nadja Evelinas nya singel är precis rätt i tiden

Uppdaterat: 26 feb. 2021

Skribent: Agnes Magdalenic Rijetkovic


Nadja Evelina slog igenom 2016 med singeln Finast utan filter och Fastnat för dig, ett samarbete med Jonas Lundqvist. Ett år senare kom EP:n Aldrig samma/Alltid samma, som 2019 adderades med debutalbumet Vi?. Albumet blev en dunderhit och ledde till turnén Heartbreak Tour. I början av det här året annonserade hon att ny musik var på gång och 15/1 fick vi lyssna på den nya singeln Små. Singeln är den första från plattan som kommer i vår, som hon släpper på sitt egna skivbolag Hjärtat Recordings. Equalizer har pratat med henne om den nya musiken, tiden och tankarna som cirkulerar just nu.

Foto: Ebba G. Ågren


Hej Nadja! Hur mår du?

- Hej. Jag mår bra! Saknar en god stökig utekväll och att krama kompisar till höger och vänster, men utöver det mår jag toppen. Det känns så kul att vara igång och släppa musik igen, och jag har haft ett förhållandevis harmoniskt pandemiår, så jag kan verkligen inte klaga.


Du beskriver Små som ”en låt om att finnas till bäst man kan i den här konstiga världen”. Vi lever verkligen i en konstig tid just nu, när allt har vänts upp och ner i världen. Finner du tröst i att känna dig liten i förhållande till världen och universum?

- Det är dubbelt tycker jag! Å ena sidan kan det ibland vara skönt att känna sig liten, för om man själv är jätteliten, är ens problem antagligen också ganska små. Men det kan också kännas lite klaustrofobiskt tycker jag, att man i det stora hela är ganska maktlös liksom. Å andra sidan får man väl försöka ha makt över sitt eget liv då. Jag vet inte. Jag försöker ärligt att inte tänka på det så mycket. Råkade se en video häromveckan där någon först satte jorden i perspektiv mot vintergatan, och sen vintergatan mot hela universum. Fy, det gav mig brainfreeze, haha. Jag trivs bäst i det lilla tror jag. Typ att skvallra, dricka vin och äta en god middag. Eller att skriva, då är man ju också rätt uppe i sin egen bild av världen.


Din senaste skiva var mycket utav en Stockholmsskildring och olycklig kärlek, men den nya singeln flörtar mer med att åka iväg med vännerna. Är det någonting som har präglat dina tankar mycket på senaste tiden?

- Verkligen! Om förra plattan var ett album om olycklig kärlek pang på i stunden, så kretsar den här plattan snarare kring en känsla av nostalgi, och faktiskt också mycket om andra relationer än den romantiska. Processen har varit igång i ungefär ett och ett halvt år, men särskilt det senaste året har ju verkligen lämnat plats för att blicka tillbaka på ett sätt som jag inte hunnit göra på länge. Eller hunnit och hunnit, men som jag i alla fall inte tagit mig tid att göra. Nu har jag blivit tvingad att ta det lugnt, och därför hunnit reflektera mer. Det tror jag hörs i de nya låtarna, att de har ett tilltal som inte är lika tvärsäkert.


Foto: Ebba G. Ågren


Vad är dina förhoppningar med den nya musiken och året som ligger framför oss?

- Jag är jätteglad och stolt över skivan som kommer i maj, så jag hoppas att folk kommer att tycka om den. Jag hoppas också kunna träffa alla jag saknar på ett säkert sätt. Och att få spela skivan live önskar jag mig! Jag hoppas på vaccinåret 2021 helt enkelt.


Följ Nadja Evelina här:

Spotify: Nadja Evelina

Instagram: @nadjaevelina

Facebook: Nadja Evelina