TIPS: Aktivism, utsatta kroppar, konst och teknologi

Uppdaterat: 13 feb. 2019IDA (Institutet för Diaspora och Avkolonisering) arrangerar i samarbete med Konstfrämjandet Stockholm och All Set For Action, en eftermiddag med panelsamtal, workshop om aktivism, politisk mobilisering och konst. Med utgångspunkt i konst och demokratisering har den afro-brasilianska aktivisten och filmskaparen Silvana Bahia, skapare av PretaLab i Rio de Janeiro, och Rebecca Vinthagen, chef för SETTINGS och projektet All Set for Action, bjudits in för att med hjälp av mobilteknologi undersöka hur aktivismen kan gå från tanke till handling.


PROGRAM:

13.00 - 13.30 Kommunikation, berättelser och uppfinningsrikedom av afro-brasilianska kvinnor i Brasilien - Av Silvana Bahia / PretaLab.


PRESENTATION:

13:30 - 14:00 Presentation av appen Micro Action Movement - av Rebecca Vinthagen / SETTINGS - All Set For Action, är ett initiativ till konstaktivism som tar avstamp i konstens roll i sociala rörelser.


PANELSAMTAL 14.00 - 14.30

Silvana Bahia och Rebecca Vinthagen med gäster modererad av Isabel Löfgren (IDA) och Ulrika Flink (Konstfrämjandet Stockholm)

WORKSHOP 15.00 - 16.30

De inbjudna föreläsarna kommer att hålla en gemensam workshop med deltagarna.


Evenemanget äger rum den 9 februari i på Konsthall C i Stockholm och kommer att hållas på engelska!

Mer info om biljetter, tillgänglighet och organisatörer hittar du här!


#EQUALIZERMAGAZINE

#EQtipsar

#AllSetForAction