TIPS: Popkollo anordnar kulturfestival

Skribent: Emma Thimgren

Foto: Popkollo

På lördag kan du få ett smakprov på Popkollos musikverksamhet. Under dagen erbjuds en blandning av workshops, samtal och föreläsningar. Du kan till exempel testa på hur en bygger sin egen fuzz-effekt, prova på att skriva låtar eller spela gitarr. Dagen är ett sätt för dig som är nyfiken på deras andra aktiviteter att få en inblick.

– Om det känns läskigt att åka iväg på kollo, kan en testa på en dag, säger Jon Aagaard Andersson, projektledare och kommunikatör på Popkollo.

Popkollo har sedan 2003 anordnat olika typer av musikläger. Målet är att få in fler tjejer, transpersoner och ickebinära i musikindustrin som idag är väldigt mansdominerad och skapa trygga platser där en kan få testa på olika saker inom musik.

– Det är många som kommer in i de här sammanhangen som får uttrycka delar av sig själv som dom inte gjort innan. I det här communityt får man stöttning, säger Jon Aagaard Andersson.


Foto: Popkollo

Alla är välkomna på lördag, eventet är inte separatistiskt och har ingen åldersgräns. Eventet är gratis för alla upp till 26 år, men föranmälan krävs. Det gör du här!

För mer info, besök festivalens hemsida här.

Om du vill veta mer om Popkollo kan du besöka deras hemsida.

#EQUALIZERMAGAZINE

#EQtipsar

#Popkollo