TIPS: Stockholm Open Poetry

Skribent: Lova Rudin

 


I regi av Philip Almèn är Stockholm Open Poetry en återkommande klubb och öppen scen för poeter i huvudstaden. En fri och välkomnande plats framföra sina svenska eller engelska alster, men också en plats att träffa andra som delar intresset och passionen för det skrivna ordet. Ett diskussionsforum, samarbetsplatsform eller bara en härlig anledning till att dricka öl mitt i veckan. Stockholm Open Poetry är också ett växande nätverk för skapande människor, något att samlas kring och bygga ifrån.


Efter den senaste poesikvällen på Restaurang Landet vid Telefonplan, där hela 24 poeter framförde sina verk, tog jag kontakt med grundaren Philip för att få veta mer om Stockholm Open Poetry. Han berättar att han startade klubben i februari med visionen ett inkluderande och kreativt community. Målet med nätverket är gemenskapen, där poesikvällarna bara är början, och just nu håller man på att planera för en antologi, temakväller och workshops. ”The sky is the limit” säger Philip. Han hoppas att det gemensamma sammanhanget kan inspirera, och göra skrivandet lite mindre ensamt.


På frågan om varför så många dras till en fysisk scen svarar han att han tror att det är publikkontakten som är det viktiga. Ett fysiskt sammanhang går enligt Philip inte att jämföra med Instagram, även om han själv också använder den plattformen för sin konst. Han menar att inga likes går upp emot uppskattning och mottagande i den verkliga världen. Jag frågar om framtiden för Stockholm Open Poetry och Philip berättar att de har massor av projekt på gång. Nu närmast arbetar de med medlemskap och merch, men också med att bli en del av olika konstkollektiv och studieförbund för att kunna växa.
Nästa poesikväll äger rum den 31 oktober på Restaurang Landet vid Telefonplan klockan 19.00, och är ett perfekt ställe att få dela dina alster med andra likasinnade eller bara njuta av andras ord. Vill du läsa upp? Anmäl ditt intresse i facebookevenemanget!


HÄR hittar du mer information om klubben, nätverket och kommande evenemang.


#EQtipsar