TIPS: "
The Viral Dance"

Equalizer Magazine


På internet kan vilket innehåll som helst, som en artikel, dansvideo, sång eller idé spridas som ett virus världen över och nå miljontals människor inom några få minuter. Detta fenomen kallas att ”bli viral”, och varför vissa saker blir virala och andra inte kan verka som ett mysterium.


2018 matade Daae/Nordahl in 250 virala danser från de senaste 20 åren i ett dataprogram, ett neuronnätverk som studerar rörelsemönster. Koreografierna delades upp i individuella dansrörelser innan programmet analyserade tidsvariationer, rumsliga riktningar, typ av rörelser samt deras relativa förekomst. Genom att göra det lärde sig systemet att simulera en viral dans, och att skapa en helt ny koreografi: världens första AI-genererade virala dans, den ultimata virala dansen.


I sitt nya dansverk "The Viral Dance" delar Daae/Nordahl scenen med sig själva som digitala avatarer för att vidareutveckla sin långsiktiga research om vad det innebär att vara människa i vårt moderna samhälle.


The Viral Dance är främst en scenföreställning, men också en online vlog, en kollaborativ utställning, en performanceinstallation och en serie dansworkshops.


“The Viral Dance” spelar på MDT 10-11 april kl 20.00.

Läs mer om “The Viral Dance”: www.mdtsthlm.se

Vid förfrågningar, kontakta producent: Sara Bergsmark på sara@mdtsthlm.se


#EQUALIZERMAGAZINE

#TheViralDance