Videobonaza: 7 bästa jobblåtarna

Skribent: Samira Guleed


Sju låter som kanske inte gör dina arbetsuppgifterna lättare, men som oavsett påminner dig om att jobb inte behöver betyda samma som "jobbigt" - och att lönen (tyvärr) inte alltid är belöningen.


Dolly Parton - "9 to 5"

En klassiker är inte en klassiker om låten inte etsat sig fast i hjärnor på helt vitt skilda generationer. Ett perfekt exempel på detta är Dolly Partons låt "9 to 5". Visst, det är kanske inte alla melannials som vet exakt vem countrysångaren Dolly Parton är, men den här låten känner definitivt 9 av 10 igen. Det är helt enkelt en låt som utlovar det som jobb betyder för de allra flesta: stress, kassa arbetsförhållanden och dålig lön - fast med en feministisk kämparglöd som brinnande underton.Rihanna feat. Drake - "Work"

En annan låt som säkerligen kommer att få definiera ordet "work" de kommande åren är Rihannas låt vid just namn "work". I låten har Rihanna sällskap av artisten Drake, som i musikvideon helt ärligt känns som en vilsen praktikant på sin första dag på jobbet. Låten blev så populär att det spelades in två versioner av musikvideon. Den andra hetare än den första. Jag säger bara: Rihanna, för dig kan jag jobba hur mycket övertid som helst!Fifth Harmony feat. Ty Dolla Sign - "Work from home"

Att vara en frilansande journalist har sina små men betydelsefulla fördelar, såsom att kunna arbeta hemifrån i pyjamas varje dag. Tiden jag sparar på att inte behöva trängas i en svettig spårvagn på väg hem efter ett slitsamt arbetspass på kontoret, lägger jag istället på mina katter. Med det sagt, är det rätt svårt att hålla isär hem och arbete när gränserna suddas ut. I Fifth Harmonys superhit "Work from Home" får jag en känsla av att gruppen också har svårt att särskilja work and pleasure, men det kanske vi inte alltid behöver göra, eller?Missy Elliot -"Work it"

Det finns jobb som sticker ut för att de varken har en större mening för dig själv eller för världen. Du bara gör det för att det är ett "jobb" och du måste. Här kan vi kategorisera alla mina sommarjobb som jag mest av allt bara vill förtränga. Något jag mycket hellre vill fokusera på är hur före sin tid Missy Elliot alltid varit! Nu snackar jag på en helt annan nivå. Före excentriska artister som Janelle Monae och Lady Gaga. Missy vet vad jobb är och lämnar aldrig ett fan understimulerad. Alla sinnena på samma gång. Missy är helt klart worth it!


Britney Spears - "Work Bitch"

En av de kanske mest ihåliga låtarna som mina öron någonsin fått ta del av är Britney Spears "Work Bitch". En slags halvpissig danslåt utan ordentlig basgång, men som kan få vilken kotte som helst att kötta sista timmen på jobbet. Egentligen är det märkligt eftersom jag i princip hatar låten, men på något skevt sätt funkar den alltid när motivationen nästa lämnat kroppen helt. Jag får mer energi, ökar takten under fötterna och fokuserar kroppens rörelser lite extra mycket. En låt som får sömntutor att bli vinnarskallar.Destiny´s Child - "Bills bills bills"

Hyran, el-räkningen, A-kassa, mobil- och internet, studentlån, träningskort, mat osv osv. Ja, det mesta av lönen går till utgifter. Men frågan om en manlig partner ska kunna försörja en kvinna, är som tur är ganska förlegad vid det här laget. Likaså, att ge en man dissen bara för att han inte kan betala Dina räkningar, lol. Mest lol av allt är nog idén om behovet av mannen som ett slags allvetande överhuvud som styr kvinnors ekonomi. Men allt är förlåtet när Destiny's Child ger oss 00-talets banger och förlaga till räddningen "Independant Women".Donna Summers - "She works hard for the money"

Få jobb är så krävande som serviceyrken. Under studietiden jobbade jag extra som servitör, kassapersonal och undersköterska - jobb som inte bara kan vara rejält fysiskt, men som rent mentalt sätter sina spår. Tänk er alla tunga lyft, dubbelpass och otåliga kunder som knappt säger tack efter att du spenderat stora delar av din rast på att hjälpa dem hitta den "rätta" sortens persikor från Dubrovnik. Så den här listan kan inget annat än avslutas med the one and only Donna Summers som hyllar servicepersonalen i köket, bakom kassan och på vårdhemmen. Kom ihåg: "she works hard for the money so you better treat her right!"


#EQUALIZERMAGAZINE

#Work

#Musiktips